dimarts, 3 de setembre del 2019

MARIA RODÉS A LA SALA ELS PAGESOS




Maria Rodés, cançons en el firmament
 
Quatre anys després de la seva personal apropiació de la tradicional cobla espanyola amb l'àlbum ‘Maria Canta Copla’, Maria Rodés recupera la seva faceta de cantautora amb el seu quart disc, ‘Eclíptica’. Un deliciós àlbum conceptual inspirat en el seu avantpassat astrònom Lluis Rodés, qui va dirigir l'Observatori de l'Ebre durant la Guerra Civil. I un treball que presentarà a CLUB Circuit acompanyada per la inspirada guitarra d'Isabelle Laudenbach.
 
Maria ha pres com a matèria bàsica els escrits del diari de guerra d'aquest familiar i, sobre una música capaç d'unir el folklore amb l'experimentació sonora, ens convida a embarcar-nos a un viatge a la recerca del sol, quan interpreta les seves cançons més lluminoses, o a la recerca de nits d'eclipsi lunar, quan revela la seva faceta més intimista.
 
En totes, la seva cadència rítmica anima a avançar sense presses, com ho fa el sol vist des de la terra al llarg d'un any, que és el que significa Eclíptica en termes astronòmics. Les seves composicions orbiten també al voltant de gèneres que no havia interpretat abans, com la cúmbia (en ‘Chocará conmigo’), aconseguint sorprendre i seduir amb la seva genuïna delicadesa habitual.



I per acabar la nit podrem disfrutar d´una sessió amb SOR ALBERTA DJ.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada