diumenge, 3 de setembre de 2017

FANZINE 1976-2016 QUARANTA ANYS DE FÚRIA PUNK


PER FI, I EN VERSIÓ DIGITAL GRATUÏTA, EL FANZINE
“PUNK. 1976-2016 QUARANTA ANYS DE FÚRIA”La cosa va anar, més o menys, de la següent manera. Tardor del 2015, amb la Vane dels Pagesos i l’Esteban Barbaría estaven muntant la primera edició (i per ara única) del Curs de Rock & Roll. Una de les sessions estava dedicada al punk amb des - concert de tres bandes locals i la presència de Joni D. per parlar-nos de les seves experiències i el seu llibre Que pagui Pujol! Una crònica punk de la Barcelona dels 80’s. La festa va ser de nivell high – high. Coincidint amb això, l’activista i fotògrafa local Elsa Cambra Fosca presentava a l’Ateneu la Filosa (Molins de Rei) una selecció del seu treball fotogràfic Disparos de Punk on aprofundeix en les vertiginoses relacions que s’estableixen als concerts entre músics i públic, en aquell magma que supera la típica barrera “artista” Vs. “públic”, que elimina les distàncies físiques – intel·lectuals – jeràrquiques – verticals (pròpies del mainstream capitalista) per crear una situació, un quadre, una escena simbiòtica de comunió (sorry pel palabro cristià) que exemplifica, clarament, l’esperit punk!
A un servidor li havien quedat al tinter unes quantes parrafades sobre els orígens i motius del punk que havia preparat per a la sessió del curs de rock.

La idea era senzilla, organitzar una exposició a Sant Feliu amb tots els materials (fotogràfics i textos)  coincidint amb el quarantè aniversari de l’explosió juvenil i musical que des de New York i Londres va inundar el món de pogos i una idea primària i revolucionària “Do it your self”

El lloc va ser el Bar de l’Ateneu, al llarg dels dies previs a les vacances, una selecció de les millors instantànies de l’Elsa es va combinar amb la confecció del fanzine que feia les funcions de catàleg amb l’afegit dels textos comentats.

Ara, passat un any, i esgotada la tirada de fanzines en paper, passem a oferir-vos la versió digital per que la gaudiu i la difoneu al vostre criteri! 

Salut i rock & roll!

J. & J. Produccions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada