dimecres, 7 de juny del 2017

ENERO







Enero neix el 3 de Juliol de 1992 reestructurant l'anterior formació, Línia Sofisticada: Alberto Isasi deixa la veu, passa als teclats i Fernando Petisco es converteix en el nou cantant. Fan diversos concerts i presenten les seves maquetes a diversos professionals relacionats amb la música.
El 10 d'abril de 1993, Fernando deixa de pertànyer al grup i crea poc després Hemisferio Sur. Enero tria un nou vocalista: Tito Gimeno i el presenta, tot just un mes després, en una actuació el 8 de Maig.
Setmanes més tard, amb aquesta nova formació, el grup és seleccionat per participar en diversos Súper 1 dels 40 principales a Extremadura. Seran els dies 9, 10, i 11 de Juliol i Compartiran cartell amb artistes com Iván, Los Lunes, Jorge Ardanza, Sincera Ironia, Pànico en el telèfono, Los Bestias, etc ...
El 11 d'Octubre faran un concert especial a la discoteca SI de Sant Feliu de Llobregat amb motiu de les Festas de tardor, mentre comencen les converses per a la possible participació en un àlbum recopilatori de grups novells.
La cançó triada i produïda pel DJ-productor Jordi Carreras va ser Baila, es va gravar el 25 de Febrer de 1994 a Rod s Estudis i Boom management es va encarregar de la contractació artística i promocional del grup.
El disc va ser anomenat Techno Boom i es va editar pel segell Boy Records de Ginger music el 11 d'Abril del mateix any. La presentació de l'àlbum va ser a la discoteca Chic Studio (Studio 54), al costat de tots els grups que van formar la recopilació.A partir d'aquest moment fan moltes actuacions promocionals, principalment per discotecas catalanes (Muscic Palace, Apocalipse, Isla Fantasia, Amnesia Sant Feliu, Extravagaza, etc) i ofereixen diversos concerts.



Finalitzada la gira d'actuacions relacionades amb Boom management, Enero grava una nova maqueta mostrant el seu nou so i la presenta al seu discogràfica. La companyia rebutja la maqueta al·legant que el presentat no anava amb la línia seguida habitualment per la mateixa i es declara no preparada per portar un grup d'aquestes característiques. El grup decideix presentar-se a diverses companyies i algunes s'interessen per la maqueta. La llarga espera els fa trencar també, amb l'agència de management i seguir el camí sols, fent més actuacions i composant nous temes.
El 17 de Setembre de 1996, Jordi García deixa de formar part de Enero i el grup es queda amb tres components. Aquests decideixen continuar, reflexionen i trien un nou nom per iniciar una nova etapa.
Fernando Petisco i Jordi García es troben avui a la productora Blackout, Tito Gimeno és el cantant del grup pop-rock LUTDENNM, David Cañadas té el projecte synthpop, Ovni i Albert Isasi lidera Síbaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada