divendres, 22 de desembre del 2017

CONCERT ELS NAVEGANTS NADAL A ELS PAGESOS




La banda de rock galàctic presenta 12 temes que giren al voltant de la comunicació i la incomunicació en l'espai-temps

El 21 de març és la data en què el grup publicarà el seu tercer treball, que s’ha finançat en part a través d’una campanya a Verkami.

La banda de rock galàctic Els Navegants fa un salt endavant amb la publicació del seu tercer disc, Ones gravitacionals. Són 12 temes, gravats a l'Estudi Rampa de Caldes de Montbui,que aprofundeixen en la línia més galàctica de la banda i se centren en la comunicació i la incomunicació de l'Espai-Temps. El disc va sortir publicat dimarts 21 de març, en format digital, en CD i vinil.
El concert de presentació va ser el 26 de març, en un concert a Sant Feliu de Llobregat, en què també va actuar El Niño de Elche, emmarcat en la Setmana de la Poesia de la ciutat.

Els Navegants és una banda de rock galàctic que va néixer el 2011 amb un peu a Sant Feliu de Llobregat i l'altre a Moià formada per Oriol Serna, (veu i guitarra), Martí Prats, (bateria) i Dani Hendler, (baix). Fins ara han publicat Quadres (2015) i l'EP Ve el grop (2012). A més, també van publicar el single Dotze Jutges (2014) gravat a la Bucbonera amb Miqui Puig i Tomàs Robisco, fruit de la seva participació al Sona 9 del 2013.
Els trobareu al seu web, al Bandcamp, a Twitter i a Facebook. Una aproximació poètica i musical als descobriments científics de les ones gravitacionals.

Les ones gravitacionals del títol són també el detonant del nou treball de la banda. Fa un any es van detectar aquestes ones i això ha dut Els Navegants a fer una aproximació poètica a les darreres teories científiques. D’aquesta manera, la poesia de l’Oriol Serna (cantant i guitarrista de la banda) i la ciència del Martí (bateria i alhora doctor en matemàtiques) s’han anat entrellaçant per a crear un àlbum conceptual. Fins i tot en alguns moments del disc es pot sentir l’impacte de dos forats negres (l’origen de la detecció de les ones), un document sonor que ha estat cedit per la NASA per incloure’l al disc.

Amb Ones gravitacionals la banda amplia el seu ventall sonor i sona més madura i contundent, tal com demostren temes com Eco o La suite de l’Espai-Temps, que té tres parts i omple gran part del disc. L’Oriol també vesteix alguns interludis amb piano, sintetitzador o amb un orgue construït pel seu pare (Interferòmetres, Primers Dibuixos) i s’atreveix amb la guitarra acústica i només veu a Clepsidra. El Martí i el Dani evoquen la música índia i els seus patrons a temes com Quadrívium mentre que la banda manté el seu vincle característic amb la poesia amb un recitat musicat de Víctor Fernández a Els primers dibuixos de Schiapparelli. A més, compten amb col·laboracions de luxe, com Albert Carrera (flauta travessera a Eco) o Aura Careta a la Tambura corporal (a Quadrívium).

Èxit en la campanya de micromecenatge a Verkami per finançar part del disc
Per finançar part de les despeses de producció del disc, Els Navegants han dut a terme una campanya de micromecenatge a Verkami que han tancat amb èxit. La banda es va proposar aconseguir 1.200 euros, que van aconseguir en només 10 dies. En total han rebut 1.776 euros a través de les aportacions de 67 mecenes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada